TAOASIS – една ароматна история за успеха

Еко Маг ООД е официален вносител за България на немската фирма TAOASIS, която има над 20 год. опит в областта на ароматерапията и предлага широка гама ароматерапевтични продукти.

Името  TAOASIS  е благозвучно съчетание от китайската дума  TAO  и арабската дума  OASIS  (в свободен превод означава „да живееш в хармония с природата“) Да почувстваш Духа на Природата обобщава философията на компанията  TAOASIS  и това има 3 основни измерения:

1. Най-високо качество – 100% натурални продукти

2. Устойчиво развитие (CSR)

3. Професионални обучения, семинари и компетенции в областта на ароматерапията

img img

Историята

TAOASIS води началото си от 1981 г., когато на бял свят се появява първата книга на основателя на компанията Аксел Майер. През следващите няколко години той пише и издава книги за здравословен начин на живот, в които подбира вегетариански рецепти. 
 
Воден от собствената си страст към натуралните аромати Аксел Майер издава през 1991г. своята първа книга, посветена на ароматерапията “Малък дневник на ароматите”. Интересът към книгата е много голям и се развива през годините – доказателство за това е, че на пазара вече е 11-тото издание на книгата, с многобройни илюстрации, рецепти и съвети за растенията и етеричните масла, които се добиват от тях.

Публикуването на книгата буди интереса и любопитството на читателите към полезните свойства на растенията, които са описани, както и техният благотворен холистичен ефект върху здравето. Така Аксел Майер започва да пътува по света и да селектира малки производители, които отглеждат различните растения с биологично земеделие Следващата стъпка е предлагането на етеричните масла, добити от растенията на немския пазар. Първоначално етеричните масла се предлагат ексклузивно в аптеките. И до днес основният пазар на продуктите на TAOASIS в Германия, Австрия и Швейцария са аптеките, които по този начин предлагат алтернативна грижа за здравето на своите клиенти, грижа, която не само да подобри тяхното физическо благосъстяние, но да повдигне духа и да поглези сетивата.

img

Интересът към ароматерапията расте, с него се развива и малката компания на Аксел Майер, която днес вече е успешен и иновативен семеен бизнес с висококачествено производство, партньори в цял свят и изключително отдаден и амбициозен екип от професионалисти.

Днес, TAOASIS е водещият производител на ароматерапевтични продукти, предлагани ексклузивно в аптеките. От компанията продължават да изненадват всяка година клиентите си с нови попълнения и предложения в палитрата си от продукти, обучения и инициативи. Ценните аромати, уловени в малките шишенца на ТAOASIS се предлагат в над 20 страни в света – като продуктовата гама за аптеките включва три линии TAOASIS®, Meditao® и TAOMED®.

От 2005 г. от компанията пускат нов бранд Baldini®, който е разработен специално за био магазини и е фокусиран върху селектирането и предлагането на продукти за ароматизиране на помещения и използването на етерични масла в кулинарията.

Екипът на TAOASIS са превърнали в своя мисия да споделят знанията си за ползите и предимствата на ароматерапия с все повече хора, както и да обучават и разкриват необятната вселена на Ароматите, дори и за най-малките – децата.

Сред интересните инициативи и събития на компанията са:

  • Пилотният проект за ползите на Ароматерапията в класната стая  или как натуралните аромати помагат на учениците да са по-концентрирани и по-мотивирани в училище. Проучването е изключително интересно – за резултатите от него можете да прочетете повече тук (http://www.ekomag.bg/blog/aromatherapy-in-the-classroom.html)  и на www.dufte-schule.de
  • Конференция посветена на Ароматерапията  и последните новости свързани с натуралните аромати – на всеки 4 години професионалисти от цял свят се събират , за да споделят знанията и опита си.
  • Обучения, семинари, работилници  посветени на натуралните аромати и приложението им внашето ежедневие.

Философията

Има някои аромати, чиято история е белязана от хилядолетна история и традиции и тези аромати са боготворени, ценени и търсени по цял свят дори и днес. Чистите етерични масла са истинско малко чудо на природата. Но не всяко растение е подходящо за производството на наистина висококачествено етерично масло. За тази цел са необходими  години опит, усилия и знания за растенията.

За да могат клиентите да получат най-доброто от Природата, TAOASIS® подбира само най-добрите 100 % натурални етерични масла. Повечето от маслата се получават по традиционния метод на екстракция чрез парна дестилация. Базовите масла също придобиват все по-голяма популярност и се добиват също по традиционен метод-на студено пресоване. 
Философията от много години на TAOASIS е да открие, подкрепи и селектира най-добрите етерични масла от биологично земеделие или диворастящи растения, за да предостави на своите клиенти най-доброто качество, съответно пълния спектър от полезни свойства на маслата.  Гордеем се, че етеричното масло от Роза дамасцена на TAOASIS е именно с български произход!