КУРКУМА /Curcuma longa/

КУРКУМА /Curcuma longa/

25.00лв.

(20)

Previous

КОРИАНДЪР етерично масло /Coriandrum sativum/

Previous

ЛАВАНДИН етерично масло /Lavandula hybrida/

КУРКУМА /Curcuma longa/

Производител: Taoasis
Модел: EO - 10010254
Наличност: 20
25.00лв.


Свойствата на органичното масло от куркума са изключително многостранни и могат да бъдат полезни за нашия организъм по различни начини. В рамките на ароматерапията етеричното масло може да се използва както за естествени аромати на стаите, така и като разредено върху кожата. Докато много хора познават куркумата само като подправка, маслото в аюрведическата медицина е било съществена част от традиционното индийско лечение от векове. Използването на органично масло от куркума е показано, например, когато общото благосъстояние се е влошило - и ние се нуждаем от насърчение. По същия начин дървесно-пикантният аромат на екзотичното растение може да осигури необходимата енергия в случай на висок физически стрес, за да бъде подготвен за всички ежедневни предизвикателства. Ако сте развълнувани, органичното масло от куркума може да се използва като успокояващ компонент за ароматерапия. Дори и при „сърдечни болки“, причинени от загуба или разделяне, биологичният продукт предлага вълнуваща топлина, която ви улавя и ви дава комфорт.

Био масло от куркума за външна употреба:

Универсалността на органичното масло от куркума се отразява и когато се използва външно върху кожата. От една страна, може да се използва за лечение на възпаление и болка, причинени от ревматизъм. От друга страна, маслото от куркума служи като естествено средство против стареене: добре разредено с базово масло, напр. Б. Масло от жожоба, то често се използва, за да направи кожата да изглежда по-млада и гладка.

Области на приложение на органично масло от куркума с един поглед:
• Повишаване на общото благосъстояние
• При силен физически и когнитивен стрес
• Липса на енергия
• "Сърдечни болки"
• Скръб
• Ревматизъм
• Псориазис
• Против стареене
• Сексуално отвращение
• Диета


ПРИЛОЖЕНИЯ:
За ароматизиране на помещения - макс. 5 капки в арома лампа за помещения до 20 кв.м.
За масаж - в 50 мл базисно масло по избор се добавят не повече от 10 капки етерично масло
За вана - От 3 до 5 капки етерично масло, предварително разтворени в 2 мл базово масло, се добавят във вана с топла вода

Предоставената по-горе информация е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение. Повече за терапевтичното приложение на маслото, можете да прочетете в книгата Лексикон на ароматите на Аксел Майер
Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база. Не се приемат вътрешно, освен предназначените за кулинария, следвайки указания начин. Етеричните масла трябва да се съхраняват далече от деца. Най-добре е да се използват след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка.


General
Аромат Подправъчен, дървесно-пикантен, свеж аромат,
Ботаническо наименование Curcuma longa
Количество 5 мл
Метод на извличане Парна дестилация
Начин на отлеждане Биологичен
Парфюмна нотка средна
Произход Мадагаскар

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Тест за сигурност