ЧУБРИЦА етерично масло /Satureja montana/

ЧУБРИЦА етерично масло /Satureja montana/

21.00лв.

(4)

Previous

ЧЕРЕН ПИПЕР етерично масло /Piper nigrum/

ЧУБРИЦА етерично масло /Satureja montana/

Производител: Taoasis
Модел: EO - 12103028
Наличност: 4
21.00лв.
Етеричното масло от чубрица има освежаващ, стимулиращ и приповдигащ ефект.

За ароматерапия органичното масло от планинска чубрица се използва главно при обща слабост, за да ароматизира помещението естествено - за укрепване на ума и тялото. Меланхоличните хора обичат да се наслаждават на възстановяващите свойства на органичното масло от планинска чубрица. Той се е доказал и при хора, които страдат от чувството на постоянна вялост и които черпят необходимата енергия от свежия билков аромат. Може да се прилага добре разредено при ухапвания от насекоми.
Комбинира се добре с аромати на лавандула, розмарин и мащерка

Органичното масло от чубрица  действа стимулиращо, освежаващо и възстановяващо. Помага за изчистване на слузта от дихателните пътища, което го квалифицира като популярен природен терапевтичен агент например за астма и бронхит. Чубрицата често се използва и при чревни инфекции и нервни стомашни оплаквания - заради нейните спазмолитични и противовъзпалителни ефекти. Много хора го използват, за да се отворят отново за чувственост и като естествен афродизиак.
Области на приложение на органично масло от планинска чубрица с един поглед:
• обща слабост
• летаргия
• меланхолия
• апатичност
• ухапвания от насекоми
• естествен афродизиак

ПРИЛОЖЕНИЯ:
За ароматизиране на помещения - макс. 5 капки в арома лампа за помещения до 20 кв.м.
За масаж - в 50 мл базисно масло по избор се добавят не повече от 10 капки етерично масло
За вана - От 3 до 5 капки етерично масло, предварително разтворени в 2 мл базово масло, се добавят във вана с топла вода

Предоставената по-горе информация е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение. Повече за терапевтичното приложение на маслото, можете да прочетете в книгата Лексикон на ароматите на Аксел Майер
Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база. Не се приемат вътрешно, освен предназначените за кулинария, следвайки указания начин. Етеричните масла трябва да се съхраняват далече от деца. Най-добре е да се използват след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка.


General
Аромат Билков, остър
Ботаническо наименование Satureja montana
Количество 5 мл
Метод на извличане Парна дестилация
Начин на отлеждане Биологичен
Парфюмна нотка Връхна
Произход Испания

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Тест за сигурност