ЕВКАЛИПТ ЦИТРИАДОРА  етерично масло /Eucalyptus citriodora/

ЕВКАЛИПТ ЦИТРИАДОРА етерично масло /Eucalyptus citriodora/

12.00лв.

(17)

Previous

ЕВКАЛИПТ РАДИАТА етерично масло /Eukalyptus radiata/

Previous

ЕЛА ОБИКНОВЕНА етерично масло /Abies alba/

ЕВКАЛИПТ ЦИТРИАДОРА етерично масло /Eucalyptus citriodora/

Производител: Taoasis
Модел: EO - 10010109
Наличност: 17
12.00лв.

В ароматерапията органичното евкалиптово масло Citriodora, известно още като лимонов евкалипт, се оценява заради своите фундаментално укрепващи свойства. Eucalyptus Citriodora е един от над 600 вида от рода на популярното широколистно дърво. Полученото от него органично евкалиптово масло Citriodora, за разлика от класическото евкалиптово масло е по-меко по своя аромат и е с жив, свеж аромат - завършен с остър билков нотка. Идеален за всички, които предпочитат по-малко интензивна миризма или търсят нежна промяна от традиционния Евкалипт. Органичното масло от лимонен евкалипт  често се използва в ароматната лампа за обща слабост, но също така и за състояние на летаргия. Има положително  влияние върху дихателните пътища

Органичното евкалиптово масло Citriodora се съчетава особено добре с масла от лавандула, маточина или лимон в арома лампа.

Как действа органичното евкалиптово масло Citriodora?

В допълнение към общите укрепващи свойства, органичното евкалиптово масло Citriodora има и антибактериален, противовъзпалителен и спазмолитичен и отхрачващ ефект. Ободряващият аромат на маслото също се препоръчва за хора, които са мудни и безволеви, тъй като е доказано, че има мобилизиращи сили. И може да служи като истинска мотивационна подкрепа.
Много клиенти купуват органично масло от лимонен евкалипт  за външно приложение върху кожата: например за втриване при ревматични оплаквания или като добавка към витализиращи лосиони за тяло.
Области на приложение на органично масло от евкалипт Citriodora с един поглед:
• обща слабост
• летаргия
• бездействие
• вялост и липса на мотивация
• Респираторни заболявания
• Кашлица
• Грип
• Инфекции на челните синуси
• Бронхит
• Астма
• Ревматизъм

ПРИЛОЖЕНИЯ:

За ароматизиране на помещения - макс. 5 капки в арома лампа за помещения до 20 кв.м.
За масаж - в 50 мл базисно масло по избор се добавят не повече от 10 капки етерично масло
За вана - От 3 до 5 капки етерично масло, предварително разтворени в 2 мл базово масло, се добавят във вана с топла вода


ВНИМАНИЕ: Да се използва с повишено внимание, особено при чувствителна кожа! Да не се използва от бременни жени! Съхранявайте етеричното масло добре затворено на тъмно място и недостъпно за деца!

Предоставената по-горе информация е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение.  Повече за терапевтичното приложение на маслото, можете да прочетете в книгата Лексикон на ароматите на Аксел Майер
Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база. Не се приемат вътрешно, освен предназначените за кулинария, следвайки указания начин. Етеричните масла трябва да се съхраняват далече от деца. Най-добре е да се използват след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка.

General
Аромат Лимонен, свеж, с остра билкова нотка
Ботаническо наименование Eucalyptus citriodora
Количество 5 мл
Метод на извличане Парна дестилация на клоните
Начин на отлеждане Биологичен
Опаковка Тъмнокафяво стъклено шише с дозатор
Парфюмна нотка Средна
Произход Индия

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Тест за сигурност