Листа от кориандър етерично масло /Coriandrum sativum/

Листа от кориандър етерично масло /Coriandrum sativum/

37.00лв.

(8)

Previous

ЛИМОНЕНО ЧАЕНО ДЪРВО етерично масло /Leptospermum petersonii/

Previous

ЛИСТВЕНИЦА етерично масло /Larix laricina/

Листа от кориандър етерично масло /Coriandrum sativum/

Производител: Taoasis
Модел: EO - 10010331
Наличност: 8
37.00лв.
Органичното масло от листа на кориандър е най-известно със силните си успокояващи характеристики. В допълнение, неговите съставки имат и редица други свойства, свързани със здравето, които могат да бъдат полезни за ароматерапия - както във въздуха в стаята, така и върху кожата.

За естествено ухание на стаята, интензивно пикантният аромат на маслото от  листа кориандър се препоръчва главно за успокояване и релаксация. Използването в арома лампата помага за намаляване на стреса. Органичното масло от листа на кориандър е подходящо и като аромат преди лягане - за спокоен сън, без постоянно да се събуждате през нощта.
В същото време служи за преодоляване на несигурността по естествен начин - поради очевидно хармонизиращия си ефект.
Съчетава се добре с бергамот, цитронела, грейпфрут, джинджифил, жасмин, борова игла, нероли, петитгрейн, сандалово дърво, канела и кипарис.

За външна употреба върху кожата, органичното масло от листа на кориандър се цени,  заради неговите полезни свойства. Често се използва като съставка в маслени вани или масла за тяло и масаж при кожни проблеми.
Как действа органичното масло от листа на кориандър?

Има предимно силен успокояващ ефект. Освен това, според специалистите, маслото от листата на кориандър може да засили апетита, след преодоляване на симптомите.
Области на приложение на органичното масло от листа от кориандър :
• Стрес
• Безпокойство
• Несигурност
• Безсъние
• Кожни проблеми
• Загуба на апетитПРИЛОЖЕНИЯ:
За ароматизиране на помещения - макс. 5 капки в арома лампа за помещения до 20 кв.м.
За масаж - в 50 мл базисно масло по избор се добавят не повече от 10 капки етерично масло
За вана - От 3 до 5 капки етерично масло, предварително разтворени в 2 мл базово масло, се добавят във вана с топла вода

Предоставената по-горе информация е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение. Повече за терапевтичното приложение на маслото, можете да прочетете в книгата Лексикон на ароматите на Аксел Майер
Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база. Не се приемат вътрешно, освен предназначените за кулинария, следвайки указания начин. Етеричните масла трябва да се съхраняват далече от деца. Най-добре е да се използват след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка.


General
Аромат ароматен, леко сладък
Ботаническо наименование Coriandrum sativum
Количество 5 мл
Метод на извличане Парна дестилация на листа
Начин на отлеждане Биологичен
Парфюмна нотка Средна

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Тест за сигурност