ЛИСТВЕНИЦА етерично масло /Larix laricina/

ЛИСТВЕНИЦА етерично масло /Larix laricina/

25.00лв.

(6)

Previous

Листа от кориандър етерично масло /Coriandrum sativum/

Previous

МАГНОЛИЯ абсолю /Michelia champaca/

ЛИСТВЕНИЦА етерично масло /Larix laricina/

Производител: Taoasis
Модел: EO - 10010253
Наличност: 6
25.00лв.Органичното масло от лиственица може да се използва широко в ароматерапията, тъй като има много свойства, които могат да имат положителен ефект върху тялото и ума. Смолата от лиственица се използва за различни цели на природната медицина още през Средновековието. Започвайки с отворени рани, за облекчаване на болката и дезинфекция, до лечение на белодробни проблеми. Има положителните влияния върху човешката психика.

Хората използват органично масло от лиственица, когато се чувстват емоционални, но също така и за прочистване на дихателните пътища. Често се използва, когато промените в настроението се проявяват или общите симптоми на стрес се увеличават. Като естествена алтернатива на приемането на лекарства, маслото от лиственица се използва и в случаи на вътрешно безпокойство, тъй като етеричното масло може да има балансиращ ефект върху ума. 

Подобно на почти всички масла от семейството на боровете, органичното масло от лиственица е подходящо за външна употреба върху кожата или за уелнес приложения - например в сауната. Няколко капки масло от лиственица в арома лампа могат да осигурят допълнително свежо изживяване и можете буквално да дишате отново свободно.
Как действа органичното масло от лиственица?

Със своя вълнуващ, съживяващ аромат, органичното масло от лиственица е в състояние да създаде позитивно настроение. Освен това има антибактериален и отхрачващ ефект. Не без основание от векове се използва като лечебно растение при всички настинки и респираторни заболявания. Сериозните заболявания като пневмония и грип се лекуват по естествен път с помощта на органично масло от лиственица. Много клиенти купуват и органично масло от лиственица, когато са депресирани, тъй като има балансиращ ефект върху хормоналния баланс.
Преглед на областите на приложение на органично масло от лиственица:
• стрес
• промени в настроението
• изгаряне
• настинки
• респираторни заболявания
• Грип
• Пневмония
• Сауна


ПРИЛОЖЕНИЯ:

За ароматизиране на помещения - макс. 5 капки в арома лампа за помещения до 20 кв.м.
За масаж - в 50 мл базисно масло по избор се добавят не повече от 10 капки
За вана - От 3 до 5 капки етерично масло, предварително разтворени в 2 мл базово масло, се добавят във вана с топла вода

ВНИМАНИЕ: Съхранявайте етеричното масло добре затворено на тъмно място и недостъпно за деца!

Предоставената по-горе информация е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение.  Повече за терапевтичното приложение на маслото, можете да прочетете в книгата Лексикон на ароматите на Аксел Майер
Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база. Не се приемат вътрешно, освен предназначените за кулинария, следвайки указания начин. Етеричните масла трябва да се съхраняват далече от деца. Най-добре е да се използват след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка.

General
Аромат Дървесен, боров, свеж
Ботаническо наименование Larix laricina
Количество 5 мл
Метод на извличане Парна дестилация на клонки и игли
Начин на отлеждане Биологичен
Опаковка Тъмнокафяво стъклено шише с дозатор
Парфюмна нотка Връхна
Произход Канада

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Тест за сигурност