- Вашата кошница е празна!
ТОНКА екстракт /Dipteryx odorata/
32.00лв.
(33)
Рецепта за Шоколадови изкушения с ванилово-бадемов аромат
100гр. кулинарен шоколад
20 гр. счукани какаови зърна
30 гр. смляни бадеми
100 гр. флейкс от киноа
2 лъжици кленов или агаве сироп
5 капки екстракт от ванилия
10 капки екстракт от тонка
Кулинарният шоколад се разтапя на водна баня до получаване на течна маса. Към сиропа предварително са добавени капките ванилия и тонка. След което сиропа се обърква хубаво с разтопения шоколад. И към течната смес се добавят останалите сухи съставки – какаови зърна, бадеми и флейкс. Всичко се обръква много добре. От сместа се оформят топчета. Готовите бонбони се оставят да се охладят в хладилник за около час.
Важно! За кулинарни цели и вътрешна употреба могат да се прилагат
единствено и само сертифицирани етерични масла за вътрешна употреба,
върху които това е обозначено със знака на сертифициращия орган.
Автор на рецептата: Валентина Славова
*още рецепти можете да разгледате в блога ни АроМагично: blog.ekomag.bg
Рецепта за Шоколадови изкушения с ванилово-бадемов аромат
100гр. кулинарен шоколад
20 гр. счукани какаови зърна
30 гр. смляни бадеми
100 гр. флейкс от киноа
2 лъжици кленов или агаве сироп
5 капки екстракт от ванилия
10 капки екстракт от тонка
Кулинарният шоколад се разтапя на водна баня до получаване на течна маса. Към сиропа предварително са добавени капките ванилия и тонка. След което сиропа се обърква хубаво с разтопения шоколад. И към течната смес се добавят останалите сухи съставки – какаови зърна, бадеми и флейкс. Всичко се обръква много добре. От сместа се оформят топчета. Готовите бонбони се оставят да се охладят в хладилник за около час.
Важно! За кулинарни цели и вътрешна употреба могат да се прилагат
единствено и само сертифицирани етерични масла за вътрешна употреба,
върху които това е обозначено със знака на сертифициращия орган.
Автор на рецептата: Валентина Славова
*още рецепти можете да разгледате в блога ни АроМагично: blog.ekomag.bg
Рецепта за Шоколадови изкушения с ванилово-бадемов аромат
100гр. кулинарен шоколад
20 гр. счукани какаови зърна
30 гр. смляни бадеми
100 гр. флейкс от киноа
2 лъжици кленов или агаве сироп
5 капки екстракт от ванилия
10 капки екстракт от тонка
Кулинарният шоколад се разтапя на водна баня до получаване на течна маса. Към сиропа предварително са добавени капките ванилия и тонка. След което сиропа се обърква хубаво с разтопения шоколад. И към течната смес се добавят останалите сухи съставки – какаови зърна, бадеми и флейкс. Всичко се обръква много добре. От сместа се оформят топчета. Готовите бонбони се оставят да се охладят в хладилник за около час.
Важно! За кулинарни цели и вътрешна употреба могат да се прилагат
единствено и само сертифицирани етерични масла за вътрешна употреба,
върху които това е обозначено със знака на сертифициращия орган.
Автор на рецептата: Валентина Славова
*още рецепти можете да разгледате в блога ни АроМагично: blog.ekomag.bg
Ароматът на тонка действа отпускащо и релаксиращо. Помага при стрес и безсъние в комбинация с етеричните масла от мандарина, бензое или лавандула.
Действа като афродизиак в комбинация с етерични масла от роза, жасмин или канела.
Комбинира се добре с аромати на роза, портокал, тамян, бензое, лимон, грейпфрут, какао, ванилия.
ПРИЛОЖЕНИЯ:
За ароматизиране на помещения - макс. 5 капки в арома лампа за помещения до 20 кв.м.
В кулинарията - за
ароматизиране на ястия
Съвет за употреба в кулинария: Броят капки се определя според
количеството продукти и личния вкус. Етеричното масло предварително се
разбърква с
мед, сироп или растително масло, след което се добавя към останалите
съставки. При възможност да се избягва термичната обработка или да се
добавя в края.
ВНИМАНИЕ: Съхранявайте етеричното масло добре затворено на тъмно място недостъпно
за деца!
Сертифициращи органи: Bio-Siegel DE-ÖKO-013
Предоставената по-горе информация е само с образователна цел и не е
предназначена да служи за база за профилактика или лечение. Повече за
терапевтичното приложение на маслото, можете да прочетете в книгата Лексикон на ароматите на Аксел Майер
Всички
етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително
масло или друга подходяща база. Не се приемат вътрешно, освен
предназначените за кулинария, следвайки указания начин. Етеричните масла
трябва да се съхраняват далече от деца. Най-добре е да се използват
след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната
свивка.
General | |
Аромат | Сладникав, ванилов, екзотичен |
Ботаническо наименование | Dipteryx odorata |
Количество | 5 мл |
Метод на извличане | Алкохолен извлек от тонка боб |
Начин на отлеждане | Биологичен |
Опаковка | Тъмнокафяво стъклено шише с дозатор |
Парфюмна нотка | Базова |
Произход | Франция |